Facebook Image
November 2017
Zet | info@wijzijnzet.nl) aan
November 2017 November 2017 November 2017 November 2017
Nieuwsbrief niet goed zichtbaar? Bekijk de online versie.
logo
November 2017

Breda voor iedereen
Breda voor iedereen
Het platform Breda voor Iedereen wil dat iedereen kan meedoen, ook mensen met een beperking. Een goede toegankelijkheid van gebouwen is belangrijk, daarvoor zijn soms aanpassingen nodig. De gemeente wil eigenaren en exploitanten van panden graag een impuls geven en heeft daarom een toegankelijkheidsfonds ingesteld. Aanpassingen aan roerende en onroerende zaken komen in aanmerking voor een bijdrage uit het fonds. Ook een bouwkundig advies door Zet kan rekenen op een tegemoetkoming.

Zet aan de slag in Breda

Tilburg voor iedereen
Tilburg voor iedereen
Hoe zou het zijn als iedereen kan meedoen in Tilburg? Ongeacht leeftijd of afkomst, uit alle wijken van Tilburg. Mensen zonder én met een beperking. Zet organiseert samen met TOG, Zorgbelang Brabant, gemeente Tilburg en een aantal patiëntenverenigingen vier bijeenkomsten. We gaan in gesprek over de knelpunten en drempels en denken na over mogelijke oplossingen.

Promotiefilm wethouder Hans Kokke

Informatie en aanmelden bijeenkomsten

Inspiratiesessie toegankelijke natuur
Inspiratiesessie toegankelijke natuur

Zet bracht partijen uit het sociaal domein en het groen bij elkaar. We bogen ons over de vraag: 'Is de natuur toegankelijk voor iedereen?' Dit leverde boeiende gesprekken op. Partijen die elkaar vooraf nog niet kenden, inspireerden en versterkten elkaar. Tenslotte ervaarden de toegankelijkheid van natuur in het toegankelijke klim- en avonturenbos “Rocks ‘n Rivers”. 

Korte film van onze avonturen

Onze trainee Jim Retra maakte deze dag voor het eerst kennis met het thema toegankelijkheid en schreef hierover een blog.

Ervaringen van Jim

Hoe leidt het VN-verdrag ons naar een inclusieve samenleving?
Hoe leidt het VN-verdrag ons naar een inclusieve samenleving?
Sociaalweb heeft samen met Zet in de Week van de Toegankelijkheid een magazine uitgebracht over het VN-verdrag en toegankelijkheid. Toegankelijkheid belicht vanuit verschillende invalshoeken: gemeente, belangenorganisatie en ervaringsdeskundigen. Zet-adviseurs Wouter Schelvis en Francis Meulendijks leverden een bijdrage.

Magazine toegankelijkheid

Symposium 16 november Het nieuwe samenspel in de zorg
Symposium 16 november Het nieuwe samenspel in de zorg
Ouderen wonen langer thuis, als het echt niet anders meer kan gaan ze pas naar het verpleeghuis. We willen allemaal dat ze hun leven prettig voortzetten, met zorg en aandacht die zij nodig hebben én wensen. Een nieuw samenspel tussen zorgprofessionals, vrijwilligers, familie, buren, vrienden, kennissen én cliënten. Hoe organiseren en realiseren we dat?

Programma en aanmelden
November 2017
Jim Retra interviewde Lieky van Beek, programmanager Fontys Expertisecentrum Gezondheid, Zorg en Technologie. Haar vernieuwende inzichten op de toepassing van zorgtechnologie inspireerde Jim tot nieuwe ideeen. Lees zijn blog: "Zorgtechnologie: een welkome oplossing voor medewerker en client".

Blog Jim

Platform maatschappelijke initiatieven
Platform maatschappelijke initiatieven
Stérk. Brabant, het nieuwe ‘matchpoint’ voor sociale veerkracht. Vanaf nu hét platform voor maatschappelijke initiatieven die willen bijdragen aan het benutten of versterken van de sociale veerkracht in Brabant.  Provincie Noord-Brabant, Zorgbelang, Zet én andere partijen uit het Brabantbrede netwerk werken samen om maatschappelijke initiatieven sterker en vooral ook volhoudbaar te maken.

Meer Sterk. Brabant

MOBILITEIT EN EENZAAMHEID
MOBILITEIT EN EENZAAMHEID
Het belang van aandacht voor de relatie tussen mobiliteit en eenzaamheid is door Vervoer voor Elkaar en Zet weergegeven in ‘Op weg naar contact’. In deze uitgave staan de ervaringen uit Udenhout en informatieve achtergrondartikelen, interviews met deskundigen en inspirerende praktijkvoorbeelden. André van Bijnen van Vervoer voor Elkaar ontving een eerste exemplaar van Ginette Veensma, directeur van Zet. 
November 2017
De pilot in Udenhout krijgt een mooi vervolg in Brabant. Dankzij steun van het programma ‘Meer veerkracht, langer thuis’, van het fonds NUTS/OHRA, gaan Zet, Vervoer voor Elkaar en KBO Brabant aan de slag in drie krimpgebieden in de provincie. Dit doen we net zoals in Udenhout samen met betrokken vrijwilligers en professionals in het lokale netwerk. Heeft u interesse of wilt u meer informatie? Neem contact op met projectleider Kamieke van de Riet.

Meer Mobiliteit en Eenzaamheid

Kijk hoe je slim kunt combineren
Kijk hoe je slim kunt combineren
Thijs van de Schoot was in Denemarken in het kader van het internationale project ITHACA. Met dit project willen we zorgen dat Brabanders langer gezond thuis kunnen blijven wonen. De Deense aanpak rondom dit thema raakt vast aan de situatie in Brabant, verwachtte Thijs. In zijn blog lees je zijn ervaringen en nieuwe inzichten. Veel gehoord tijdens dit werkbezoek: “Te vaak zie ik mensen iets organiseren, wat al lang bestaat; kijk hoe je slim kunt combineren”.

Blog Thijs
Inspiratie- en Kennisdag Dementie

28 november
Informatie en aanmelden
Liever thuis beurs   


23, 24 en 25 november
Informatie en aanmelden
November 2017

Statenlaan 4
5042 RX Tilburg
013-5441440
info@wijzijnzet.nl

 

www.wijzijnzet.nl


Twitter    LinkedIn

De activiteiten van Zet worden (mede) mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Brabant.
 

November 2017


 
U ontvangt deze e-mail omdat u zich heeft aangemeld voor onze nieuwsbrief.
Bekijk online versie   |   Uitschrijven